babblish!Hej världen

Halloj. Vi går runt varje dag, som om framtiden vore för evigt, i alla fall känner jag så ibland. Vi sitter framför datorn, när vi kan gå ut i naturen och se oss omkring, uppleva någonting nytt, känna nya dofter som träffar näsan och lära känna dem. Kan man säga att vi blivit något utav en grävling?

En grävling som hellre sitter nedgrävd bland diverse olika elektroniska hjälpmedel som jag för stunden kan leka med, men på det långa hela är en existensform präglad av asocialitet. Jag ser det med ett öga tragiskt och det andra en aning komiskt. Varför behöver vi våra ben undrar jag? För att kommunicera, umgås, känna etc behövs inte längre någon större fysisk kraftkälla, så länge vi kan se, tala och använda fingrarna fungerar kommunikationen med andra,

-utmärkt! Men varför behövs våra ben?

Det första som jag kommer att tänka på är att överleva, är det detta vi behöver våra ben till?

Kanske, skulle någon säga. För hur annars skulle vi kunna gå ner till snabbköpet och köpa oss alla livsförnödenheter? För mat behöver ju alla.

Datorn köpes också med hjälp av benen, vi tar oss till butiken och sträcker fram kreditkortet och betalar, vipps allt är färdigt för att kopplas in och kopplas upp. Och här sitter vi nu, chattandes, eller som via bloggen hoppas på att någon skall se oss, och förhoppningsvis svara med någon form av respons.

Koppla ner och koppla av? Det går inte. Cyber-världen är alldeles för okomplicerad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: